Ciorba de burta "a la Dana"

de nadina73 in Ciorbe, 8 Noi 2010 | 15453 vizualizari

 

Sincer eu nu pregatesc ciorba de burta si nici nu o pap ,dar a pregatit-o prietena mea Danuta.Bebe zice ca e de nota 20 si sincer cred.

 

INGREDIENTE

  • 2kg  kg burta curatata
  • picioare de porc (adidasi cum se mai zic)3 bucati
  • oase de vita cu maduva 400 g
  • 2 morcovi razuiti+2 intregi
  • ardei rosu 1 bucata
  • sare
  • 1 capatana de usutroi
  • 8 oua
  • 700 smantana
  • 300 ml iaurt mai acrisor
  • ardei piscos
  • sare de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta "a la Dana":

Se pune la fiert burta spalata bine cu adidasi si oase de vita (oasele de vita dau un gust grozav de bun) morcovi, sare,ardei rosu.

Se lasa sa fiarba  toate aproximativ 1 ora si jumatate.  Spre final se pune si usutoiul pisat bine.

Cand toate sant fierte se strecoara si se scoate burta se taie marunt fasii subtiri dupa care se pun in supa strecurata.

Separat se calesc 2 morcovi mari dati prin razatoarea mica  in putin ulei dupa care se amesteca cu ciorba de burta.Se potriveste de acreala cu sare de lamaie sau cine doreste poate sa puna  otet.

Se amesteca ouale batute bine cu smantana si iaurtul dupa care se pune in ciorba de burta (atentie! nu fierbinte,ca se strang ouale,se face imbranzita cum se mai zice)

Pofta buna!

Multumesc mult Danuta pentru ciorba de burta si pentru reteta.

TIPS-URI

1

ciorba de burta se serveste cu ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta "a la Dana"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

epurasha2bb 1

11.11.2010, 10:44

foarte buna , imi place reteta, asa cu de toate are gust mai bogat si arata foarte bine!5f!

MIUTA 1

11.11.2010, 12:59

Nadina nu sti ce pierzi si la cum arata cred ca a fost delicioasa.......nota 10* si 5 furcu

Cris2711 1

04.12.2010, 20:11

cand eram mica ,nici eu nu o papam asa ca si tine dar acum place total,mai ales cand o gateste sora mea5 furculite pentru reteta draga Nadine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta dobrogeana